Van Verslaving naar Vrijheid

Van Verslaving naar Vrijheid

Rene van Collem

Heb jij een familielid, partner of vriend die worstelt met een verslaving? Of heb je zelf een verslaving? Dan is dit dé podcast voor jou!

Mijn naam is Rene van Collem, ik ben drummer van Doe Maar en na dertig jaar van actieve verslaving ben ik in 2010 clean geworden en gebleven. Sinds 2015 werk ik als familie-counselor om familie leden te helpen hiermee om te gaan, zowel in de GGZ als privé.

In deze podcast geef ik tips, info en inzichten in de wereld van verslaving en herstel daarvan en dat is keihard nodig want voor de families van iemand met een verslaving is er nauwelijks hulp. Heb je een vraag of heb je mijn hulp nodig? Mail mij dan op rene@renevancollem.nl of kijk op www.renevancollem.nl

Ik help families, gezinnen en partners waarvan hun dierbare een verslaving heeft!

Wil je meer over mij weten? Lees dan mijn zelfgeschreven biografie over hoe mijn verslaving zich ontwikkelde en hoe ik eruit kwam, mijn leven als drummer van Doe Maar én hoe ik de liefde van mijn leven ontmoette. https://www.bol.com/nl/nl/p/heroine-godverdomme/9200000022070936/?bltgh=pH-DbSl3IbZ-4qxN7-5IEA.4_12.13.ProductPage

Abonneer je op deze podcast als jij wil leren hoe je met iemand om gaat die verslaafd is, wat je beter wél en niet kan doen en hoe je zelf overeind kan blijven!

Escuchar el último episodio:

Benieuwd naar wat het menselijk lichaam aankan als het gaat om tolerantie voor alcohol en drugs? In deze podcast praten we met Meindert Inderwisch, die na 20 jaar slaappillen gebruiken uiteindelijk op een monsterdosering van 65 pillen per dag zat om zonder ontwenningsverschijnselen te kunnen 'functioneren'. Benzodiazepineverslaving is een van de heftigste verslavingen die er zijn en het kost enorm veel pijn, moeite en geduld om hiervan af te komen.

Als jonge jongen voelde Meindert zich afgewezen en buitengesloten toen zijn vader plotseling overleed en er niet meer voor hem kon zijn. Zijn moeder trok zich ook terug vanwege haar eigen verdriet. Als gevolg van dit trauma ontwikkelde Meindert gevoelens van angst, stress, verlorenheid en slapeloosheid. De voorgeschreven pillen beloofden zijn innerlijke pijn te verzachten, maar veranderden later in demonen die hem gevangen hielden.

Meindert's vriend en psychiater, Bram Bakker, stelde hem de cruciale vraag of hij wilde blijven leven of niet. Dit moment was het keerpunt in Meinderts herstel. Het is ongelooflijk knap dat hij nu volledig abstinent is van deze 'medicijnen''. Over zijn ervaring en onze cultuur van slaap en kalmeringstabletten schreef hij het boek 'Slikken of stikken'.

Luister en kijk naar deze podcast die je wakker schudt en bewust maakt van onze onbewuste slaap- en kalmeringsverslaving. Mis het niet!

deze podcast zien? https://youtu.be/C_M8t3hmX5w

Abonneer je alsjeblieft op dit kanaal en deel de link met mensen die er in het dagelijks leven mee te maken krijgen omdat een kind, familielid, partner of vriend verslaafd is! En natuurlijk met de mensen waarvan je voelt dat ze aan een verslaving lijden.

Zoek je hulp als naaste van iemand met een verslaving? https://renevancollem.nl/diensten/ Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief. Via deze link https://renevancollem.nl/
Dank je wel voor het kijken, luisteren en delen!
Rene💙

Episodios anteriores

 • 82 - "Ik slikte elke dag meer dan 60 pillen" 
  Tue, 21 May 2024
 • 81 - 'Drugs zijn heel normaal geworden!' 
  Tue, 14 May 2024
 • 80 - 'Ik verkocht mijn lichaam voor drugs'! 
  Tue, 07 May 2024
 • 79 - 'Mijn onstabiele jeugd leidde tot een eetstoornis' 
  Tue, 30 Apr 2024
 • 78 - 'Ik had niet door dat in in een verslaving zat!' 
  Tue, 23 Apr 2024
Mostrar más episodios

Más podcasts religión y espiritualidad bolivianos

Más podcasts religión y espiritualidad internacionales

Elige la categoria de podcast